Winkelwagen

Huisstofmijt bestrijden

Je bevindt je hier:
Geschatte leestijd: 3 min

Huisstofmijt bestrijden, veel mensen hebben last van de gevolgen van de huismijt. De huisstofmijt is een van de grootste allergenen producerende mijten ter wereld. De huisstofmijt doet het bijna overal goed in de wereld en voelt zich het prettigst bij een temperatuur van rond de 20 graden en een luchtvochtigheid van 60%. De mijt zelf leidt niet tot allergische reacties, het zijn de huidschilfers en uitwerpselen van de mijt die de allergische reactie veroorzaken.

De huisstofmijt bestrijden is vaak een belangrijk argument voor mensen om een luchtfilter aan te schaffen. Deze microscopische wezens zijn een veelvoorkomende bron van allergieën en kunnen een reeks gezondheidsproblemen veroorzaken. Luchtfilters kunnen helpen bij het bestrijden van huisstofmijt.

Wat is Huisstofmijt?

Huisstofmijt bestrijden tegengaan weghalen Huisstofmijten zijn piepkleine, spinachtige organismen die vooral in huishoudelijk stof worden gevonden. Ze voeden zich met huidschilfers van mensen en huisdieren en gedijen het beste in een warme, vochtige omgevingen.

Hoewel ze op zichzelf niet schadelijk zijn, kunnen de uitwerpselen en lichaamsdelen van huisstofmijten, allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, jeukende ogen, loopneus, astma-aanvallen en eczeem.

Huisstofmijt leeft van huidschilfers van mensen. Daarom zit de huisstofmijt vaak in beddengoed, matrassen of in stoelen, banken of tapijten. Hier vindt de huisstofmijt voldoende voedsel om te overleven. De uitwerpselen van de huisstofmijt blijven achter op de plekken waar de huisstofmijt leeft. Ook worden veel van de afvalstoffen van de huisstofmijt in de lucht verspreidt.

Allergie voor de huisstofmijt

In grotere aantallen kunnen de huisstofmijten veel hinder veroorzaken. Zoals astma, bronchitis, allergie en andere aandoeningen beïnvloeden de gezondheid van mensen met een allergie voor de huisstofmijt.

Allergie voor huisstofmijt wordt dus veroorzaakt door de uitwerpselen van de mijten. Bij inademing ontstaat benauwdheid en kortademigheid bij mensen met een huisstofmijtallergie. Het is belangrijk om bij de bestrijding van huisstofmijt zowel de voedingsbron als de uitwerpselen van de mijten te verwijderen.

Met name luchtreinigers met HEPA filters zijn in staat om de zwevende deeltjes die allergieklachten veroorzaken uit de lucht te verwijderen. Het HEPA filter is een luchtfilter dat in staat is om hele kleine deeltjes en verontreinigingen in de lucht te verwijderen. Een HEPA filter behoudt langer een optimale werking als het filter in een luchtreiniger gecombineerd wordt met een voorfilter.

Dit voorfilter vangt de grotere zwevende deeltjes op zodat het HEPA filter niet snel verstopt raakt. Bijvoorbeeld onze Saqua luchtreiniger biedt een grondige zuivering door middel van een voorfilter, een antibacteriële/antivirale coating, een HEPA 13 filter en een koolstoffilter. Dit zorgt ervoor dat zelfs de allerkleinste ultrafijnstofdeeltjes van PM 0.1 uit de lucht worden verwijderd.

Hoe helpt een luchtreiniger tegen huisstofmijt?

Een luchtreiniger is een van de manieren om een allergie tegen huisstofmijt succesvol te bestrijden. Vooral luchtreinigers met HEPA-filter helpen goed tegen huisstofmijt-allergie, omdat deze ook de kleinste deeltjes uit de lucht halen. Een HEPA filter zorgt voor het filteren van zowel de afvalstoffen als de voedselbronnen van de huisstofmijt en daarmee worden de kleinste verontreinigen gefiltert en bacteriën, schimmels en micro-organismen gedoodt.

Huisstofmijt en vocht

Om allergieklachten door huisstofmijt te beperken moeten huidschilfers en uitwerpselen van huisstofmijten zo goed mogelijk verwijderd worden, wat je dus kunt doen met een luchtfilter. Regelmatig stofzuigen en regelmatig wassen van
beddengoed, op hogere temperatuur, zijn noodzakelijk om allergieklachten door huisstofmijt aan te pakken.

Huisstofmijten houden niet alleen van een stoffige omgeving, maar ook van een vocht. Bij het bestrijden van huisstofmijt is het dus ook verstandig om de luchtvochtigheid in huis in balans te houden. Goede ventilatie in huis is noodzakelijk om het vocht voldoende af te voeren. Als de luchtvochtigheid na goede ventilatie niet daalt kun je de aanschaf van een luchtontvochtiger overwegen. Een luchtontvochtiger zorgt voor een binnenklimaat dat in balans is en de omgeving gezxonder maakt voor ons.

Conclusie

Het aanschaffen van een luchtfilter kan een belangrijke stap zijn in de strijd tegen huisstofmijt en de daarmee samenhangende allergieën. Door te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig HEPA-filter en dit te combineren met andere huishoudelijke schoonmaakpraktijken, kunt u een aanzienlijke vermindering van huisstofmijt in uw huis bereiken, wat leidt tot een gezondere leefomgeving.

Denk eraan dat het beheren van huisstofmijt een voortdurende inspanning vereist, maar met de juiste tools en praktijken kunt u de impact ervan op uw gezondheid aanzienlijk verminderen.

Was dit behulpzaam?
Dislike 0
x bekeken: 12
Vorige: De rol van vochtigheid bij het zuiveren van de lucht in huis.